Consultație nutriție

Nutriționist dietetician Lorina Cuteanu

Starea de sănătate presupune un echilibru între necesarul și aportul energetic și nutrițional. Existența acestui status promovează creșterea și dezvoltarea organismului, menține starea de sănătate, permite desfășurarea activității zilnice și participă la protecția organismului față de diferite afecțiuni.

O alimentație nesănătoasă și dezechilibrată determină apariția a numeroase boli cronice cu incidență și prevalență în creștere alarmantă în civilizația actuală, precum: obezitatea, diabetul zahar de tip 2, cancerul, bolile cardiovasculare, osteoporoza, bolile dentare etc., inclusiv boli autoimune. Abordarea tuturor acestor afecțiuni se poate face prin măsuri de ameliorare a stilului de viață.

 Prin dietoterapie sau terapie prin alimentație urmărim restabilirea echilibrului din organism, prevenirea, tratarea și controlul diferitelor afecțiuni. 

Oferim consultații de management al greutații corporale și de nutriție terapeutică, nutriție sportivă și nutriție pediatrică, precum și plan alimentar personalizat pentru adulți, copii, gravide, sportivi. Oferim planuri de dietoterapie în suprapondere și obezitate, bolli metabolice, malnutriție și lipsa poftei de mâncare, diabet zaharat, dislipidemii (nivel ridicat de colesterol și trigliceride), boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, osteoporoză, artrite, artroze, gută, boli neurologice, recuperare medicală. 

Dispunem și de un analizator de compoziție corporală “Tanita” care  ne ajută să obținem o diagramă computerizată a compoziției corporale. Analizând parametrii obtinuți, putem determina daca o persoană se încadrează sau nu în limitele normale privind greutatea, procentul de grăsime corporală, masa musculară, masa hidirică etc. Astfel se poate aprecia riscul de dezvoltare a unor probleme de sănătate care pot aparea în timp și care pot fi evitate prin implementarea unui stil de viață sănătos, potrivit metabolismului dumneavoastră.

Vă invităm la o consultație de management al greutății corporale și de nutriție terapeutică sau nutriție sportivă pentru adulti si copii printr-un plan alimentar personalizat.

Translate »