Analiza plantară și posturală 3D – ERMIS KINETIC SOLUTIONS

Tratamentul de recuperare nu este complet fără analiza și optimizarea posturii. Aceasta are un impact foarte important în biomecanica organismului nostru, determinând predispoziția pentru anumite leziuni, mai ales atunci când depunem efort fizic.

În acest context, la Novoengrama utilizăm dispozitivele de evaluare și tratament ERMIS KINETIC SOLUTIONS – Centru de Analiză Posturală şi Analiza Mersului. Partenerii noștri propun soluţii inovative prin încălţăminte şi susţinători plantari personalizaţi integral, special proiectate pentru prevenirea şi tratarea problemelor morfologice și funcționale la copii şi adulţi, inclusiv pentru sportivii de performanţă, asociate sau nu afecțiunilor ortopedice sau neurologice. 

Tehnologia 3D utilizată în sistemul de analiză a mersului, este un soft specializat, care, cu ajutorul unei plăci de presiune senzorială, înregistrează parametrii posturali ai corpului uman, începând de la picioare. Astfel, putem obține informații în timp real, cu valoare diagnostică (ce vor completa examenul medical) pentru diverse patologii, precum: platfus (picior plat), fasceita plantară, diferenţe de lungime ale membrelor, rotaţii interne sau externe ale membrelor inferioare, puncte de presiune excesivă, afecțiuni neurologice etc. 

Analiza plantară și posturală efectuată pentru pacienţii noștri cu ajutorul sistemului „ERMIS KINETIC SOLUTIONS” se diferenţiază substanţial faţă de sistemele deja existente pe piaţa din România prin faptul că placa, dotată cu peste 4000 de senzori, înregistrează întreaga ”linie Gait” din procesul mersului (viteză de contact, presiune, suprafaţa, timp de contact, direcţia, unghiurile şi echilibrul corpului) în stabilirea unui diagnostic corect.

Susţinătorii plantari personalizaţi reprezintă o soluție terapeutică eficientă atât pentru copii cât și pentru adulți, fiind executaţi dintr-un material cu mare capacitate adaptativă în funcţie de patologia în cauză, asigurând un plus de confort în timp ce tratează şi corectează prin purtarea constantă. Talonetele sunt integral construite dintr-o singură bucată de material ortotic – spumă de înaltă calitate, având durată mare de folosinţă, de la 12 până la 18 luni, fiind 100% personalizate pentru nevoile/patologia clientului, fără a fi nevoie de ajustarea acestora.         

Acest tip de tratament (susținătorii plantari) se adresează adulților și sportivilor, însă în principal copiilor între 4 și 14 ani, deoarece diagnosticul și tratamentul timpuriu al sindromului de picior plat (în jurul vârstei de 5 ani), aduce o îmbunătăţire semnificativă a posturii viitorului adult, reprezentând așadar o acțiune preventivă pentru diverse alte afecțiuni ortopedice (inclusiv scolioza) sau leziuni sportive. Fără un tratament corespunzător, piciorul plat patologic poate deveni din flexibil, rigid, progresia fiind rapidă şi singura soluţie rămâne deseori intervenţia chirurgicală.

Talonetele personalizate sunt adresate copiilor pentru corectarea posturii și mersului, dar sunt de asemenea deosebit de utili sportivilor de performanță precum și adulților activi care practică sport în mod constant – fiind soluția optimă pentru absorbția șocurilor și protejarea articulațiilor în timpul antrenamentelor și meciurilor (îmbunătățesc performanța și diminuează oboseala fizică după antrenamentele solicitante). Sunt de asemenea ideale și pentru seniori, contribuind la promovarea unui stil de viață activ și ameliorând durerile de coloană lombară, genunchi și șolduri. Totodată, susținătorii plantari își demonstrează utilitatea și în completarea tratamentului de recuperare după afecțiuni ortopedice (precum entorse, leziuni de menisc, artroză), neurologice (de sistem nervos central sau periferic) sau pentru ”piciorul diabetic”, dureri lombare acute sau cronice etc.

Ceea ce îi recomandă, diferenţiază şi promovează pe colegii noștri de la ERMIS KINETIC SOLUTIONS direct în topul centrelor pentru analiză și tratament pentru afecțiuni ale membrelor inferioare și posturale, este în primul rând specializarea şi experienţa în evaluarea posturală a membrilor echipelor sportive din România, urmată de tehnologia inovativă a aparaturii de ultimă generaţie şi calitatea talonetelor personalizate și a încălțămintei ortopedice oferite. Astfel, asigurăm pacienților noștri o schemă de prevenţie, evaluare şi tratament performantă, urmărind să asigurăm copiilor o dezvoltare cât mai corectă, adulților un confort sporit binemeritat, seniorilor o viață activă, și nu în ultimul rând, sportivilor amatori sau profesioniști – prevenția accidentărilor și creșterea performanțelor fizice.

Translate »