Terapie M.A.E.S.

Ce este terapia MAES?

Terapia MAES sau Movement Analisys and Educational Strategies reprezintă un tratament pentru optimizarea, pe termen lung, a dezvoltării bebelușilor și a copiilor care suferă de o varietate de probleme de dezvoltare neurologică, cum ar fi Paralizia Cerebrală sau alte suferințe ce provoacă intârziere de dezvoltare motrică.

În momentul în care există un deficit motor sau de coordonare, copilul va alege (involuntar de cele mai multe ori) o soluție pentru îndeplinirea scopului de moment. Această soluție  este, de multe ori, cea pe care creierul său o identifică a fi cea mai simplă pentru a obține un rezultat imediat, ceea ce poate fi util pe termen scurt, dar înseamnă o lipsă a calității și a varietății mișcărilor, cu un impact negativ asupra dezvoltării pe termen lung.

Terapia MAES nu se concentrează pe rezultate pe termen scurt, ci pe reducerea dezvoltării „atipice” și oferirea de soluții pentru rezultate mai bune.

Efectul modalității prin care copiii cu probleme de dezvoltare neurologică învață spontan să facă anumite lucruri, este motivul pentru care, de multe ori, nu pot face alte lucruri. Din cauza disfuncției creierului, copilul nu are altă alternativă, decât să parcurgă un traseu de dezvoltare atipic, ce se va dovedi în timp nesatisfăcător.

Terapia MAES are scopul de a îi oferi copilului o cale diferită de dezvoltare și îl invită să experimenteze, metoda concentrându-se pe evitarea „scurtăturilor” (acele soluții spontane găsite de copil pentru atingerea pe moment a unui obiectiv) și a crea o fundație pentru reducerea dezvoltării „atipice” (obiceiuri nesănătoase) pe termen lung.

Prin Terapia MAES, copiii sunt tratați ca pe un întreg, ca fiind ființe umane capabile și competente, înțelegând cu ce provocări se confruntă ei și oferindu-le mereu modalități pentru a deschide drumul spre rezultate mai bune.

Mai multe detalii despre terapia MAES veți găsi accesând site-ul oficial: www.maestherapy.com

Translate »