Despre noi

Despre noi

Centrul nostru de recuperare medicală oferă pacienților o echipă de specialiști care să îi ajute și să îi sprijine pe tot parcursul procesului de reabilitare, pentru ca recuperarea acestora să fie optimă, iar riscurile de complicații să fie cât mai mici.

De ce Novoengrama?

Ceea ce oferă echipa noastră de recuperare este mai mult decât un simplu act medical. Pentru fiecare pacient, în timpul fiecărui tratament de recuperare se abordează aproape toate aspectele vieții. Scopul nostru este ameliorarea funcțională și reinserția pecientului în mediul domestic, social și profesional al acestuia.

Specialiștii noștri încearcă să se apropie de pacienți, să îi înțeleagă cât mai bine, pentru a le putea propune tratamente personalizate care să îi ajute să își îmbunătățească pe termen lung calitatea vieții.

Misiunea noastră

Omul de azi are un stil de viață activ pâna la vârste înaintate. Activitățile zilnice profesionale, domestice sau de agrement ne expun continuu riscului de suprasolicitare fizică sau chiar traumatisme, la care corpul nostru trebuie să se adapteze. În acest context, orice traumatism, orice disconfort de lungă durată, orice durere repetitivă fără o cauză evidentă, pot avea potențial invalidant dacă nu sunt tratate corespunzător. Prin invaliditate se înțelege pierderea parțială sau totală, temporară sau permanentă a capacității de muncă și autoîngrijire, asociată cu o scădere a calității vieții individului. Totadată, suferința fizică perturbă de multe ori comportamentul psihic, pacientul devenind anxios, iritabil, preocupat de suferinta lui, cu un prag al durerii scazut. Tot acest lanț cauzal poate fi întrerupt prin adresarea către medic, pentru stabilirea unui diagnostic.

Medicul specialist în medicina de recuperare realizează o evaluare globală a statusului sistemului mio-arto-kinetic al pacientului, a posturii, a dizabilităților, a bolilor asociate care au potențialul de a perturba programul de recuperare, stabilește împreună cu pacientul care sunt obiectivele programului de recuperare, discuta aspecte legate de amenajarea locuinței și a spațiului de lucru. Etapa de tratament de recuperare se realizează cu ajutorul echipei formate din kinetoterapeut, fizioterapeut, tehnician maseur, terapeut ocupațional, psiholog, logoped, scopul principal fiind ameliorarea funcțională cât mai eficientă și rapidă, cu reinserția pacientului în mediul domestic, social și profesional.

Echipa Novoengrama vine în spijinul tuturor pacienților pentru a-i ajuta să se recupereze după un accident, o operație sau în urma unei afecțiuni. Totodată, obiectivul nostru este să ne ajutăm pacienții să descopere cauzele unor afecțiuni ce le îngreunează viața pentru a-i îndruma spre adoptarea unui tratament și a unui stil de viață care să le asigure un grad de reabilitare cât mai ridicat și un confort cât mai sporit.

Ai nevoie de ajutorul nostru?

  • Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să programezi o întâlnire cu medicul nostru. Haide să ne cunoaștem și să discutăm despre nevoile tale și felul în care te putem ajuta să te simți mai bine. 
  • În urma discuției, a consultației medicale de specialitate și a analizelor pe care le vom practica vom stabili un plan de tratament adaptat nevoilor tale. În acest fel ne vom asigura că tratamentul are un grad cât mai ridicat de reușită. 
  • Pe parcursul întregului tratement vei avea parte de îndrumarea și sprijinul nostru pentru ca recuperarea ta să fie cât mai rapidă și eficientă. 

Îți dorești un diagnostic corect, un tratament eficient și sprijin pe parcursul procesului de recuperare?

Anul mondial pentru excelență în educația din domeniul durerii

Asociația Internațională pentru Studiul Durerii (IASP), alcătuită din medici din toată lumea care se ocupă de tratamentul durerii acute sau cronice, a emis în octombrie 2010 la Montreal o declarație prin care se stipula ca accesul la managementul durerii să fie un drept fundamental al omului. Cu toate acestea, nici până în prezent accesul la tratamentul durerii acute nu este suficient de adecvat, iar durerea cronică nu este încă recunoscută ca o problemă de sănătate publică similară altor boli netransmisibile, conform publicației „Viața Medicală” din 5 ian. 2018. Ca rezultat al unor eforturi susținute venite din partea unui mare număr de specialiști din variate domenii medicale care sunt direct implicați în managementul durerii, IASP a declarat anul 2018 drept „anul mondial pentru excelență în educația din domeniul durerii”, educație care se adresează atât specialiștilor ce asigură asistența medicală, cât și pacienților, pentru ca ei să conștientizeze că durerea trebuie și se poate trata din timp, iar durerea cronică nu trebuie tolerată.

Din dorința de a crește calitatea vieții pacienților noștri care sunt afectați de durere de orice tip, Centrul de Recuperare Novoengrama își oferă  resursele pentru  a trata cât mai eficient  durerea și a se ralia la demersul IASP de a promova educația în domeniul durerii.

Translate »