Durerea la nivelul spatelui este una dintre cele mai frecvente forme de durere și nu trebuie ignorată deoarece se poate aduce cu sine deficit motor (pareză). Studiile sugerează că fiecare adult, în timpul vieții sale, va prezenta cel puțin un episod de durere lombară joasă, iar peste jumătate dintre aceștia vor suferi o recidivă. …
Blog
Durerea în fibromialgie
Una dintre patologiile caracterizate printr-o durere cronică și, de multe ori, dificil de tratat este fibromialgia. În continuare, vom discuta despre ce este fibromialgia și ce posibilități există pentru tratarea durerii asociate. Fibromialgia este o afecțiune cronică ce se caracterizează prin durere generalizată răspândită la nivelul unor puncte dureroase specifice inclusiv cefalee, rigiditate articulară…
Terapia cu PRP (infiltraţii cu plasmă îmbogăţită cu trombociţi) – o soluție rapidă pentru durerea musculo-scheletală
Tendinita calcifică a umărului
Tendinita calcifică a umărului Umărul este articulaţia cea mai mobilă a corpului uman. Responsabile de mobilitatea sa mai multe straturi de muşchi dispuşi unul peste altul. O grupă musculară aparte, situată în profunzime, numită manşonul rotatorilor, este alcătuită din 4 muşchi ce asigură prin acţiunea lor rotaţia umărului. Simplificat: unul este responsabil de ridicarea brațului…
Durerea lombară joasă
Gimnastica după naștere
Gimnastica postnatală Proaspetele mămici sunt cele mai motivate să revină la o stare fizică și psihică optimă după ce au depășit cu brio perioada sarcinii. Indiferent de tipul de naştere de care ai avut parte (naturală sau cezariană), după venirea pe lume a micuțului, organismul tău este slăbit. Te poţi confrunta în perioada imediat următoare nașterii…
Periartrita scapulohumerală
Ce este periartrita scapulohumerală? Periartrita scapulohumerală este un termen folosit pentru un grup de procese patologice localizate la nivelul umărului şi care afectează structurile periarticulare: ligamente, capsulă articulară, tendoane, burse şi muşchi. Afectarea articulară propriu-zisă se limitează mai ales la nivelul articulaţiilor acromioclaviculară şi sternoclaviculară, deoarece articulaţia scapulohumerală nu ajunge de obicei, prin ea insăşi, să…
Coxartroza
Ce este coxartroza? Coxartroza (artroza șoldului) este definită ca o afecțiune degenenerativă, caracterizată printr-o degradare progresivă a cartilajului articular, cu prezența unor modificări clinice și radiologice caracteristice. Aceasta este localizată mai frecvent la bărbați și poate fi primară, dar deseori este secundară malformațiilor de șold. Simptome Clinic, coxartoza se manifestă prin dureri locale sau iradiate…